16 juli: Hinxworth - Fairford

Vanmorgen mijn boeltje gepakt en vertrokken richting Fairford. Ik word pas rond 17u30 verwacht dus heb ik nog een bezoekje gepland aan Blenheim Palace. De geboorteplaats van o.a. Winston Churchill. Het is ongeveer 2 uur rijden en rond de middag kom ik aan op het imense domein. Het weer valt goed mee, het is warm en het ziet er niet naar uit dat het direct zal regenen
Ik koop een ticket dat toegang geeft tot de vertrekken en de tuin. In het "paleis" is er een permanente tenstoonstelling over Churchill, tevens kan je een aantal kamers bezoeken die opengesteld zijn voor het publiek, het grootste gedeelte is nog bewoond en dus privé. Ook hier is het weer niet toegelaten om foto´s te maken. Wat o.a. opvalt zijn de vele kunstwerken, gaande van beeldhouwwerken, porselein, schilderijen en Vlaamse tapijten. Jammer, maar geen foto´s dus.
Achter het gebouw liggen de tuinen. De Franse tuin met de fonteinen is prachtig ingericht.

Achter die Franse tuin ligt een immens park met een mooie rozentuin.

Vervolgens kom je aan het arboretum en nog een honderdtal meter verder ligt het meer met de waterval. Spijtig genoeg zijn juist dit jaar de werken gestart om de watervallen te vernieuwen, niets te zien dus. Ik wandel verder langs het meer en kom nog langs het boothuis.

Aan de zijkant van het paleis ligt de Italiaanse tuin, deze is privé, maar een foto maken kan wel, ook deze tuin is schitterend.

Nog één tuin te doen en dat is de "secret garden", deze tuin ligt wat verder op het domein is wat verborgen. Ook deze tuin is prachtig aangelegd en straalt werkelijk rust uit.

Ik zou hier wat willen blijven maar de tijd dringt, ik loop hier ondertussen al vier uur rond. Eens terug aan de wagen begint het te druppelen, tja, er hingen ondertussen zware donkere wolken dat moest er dus van komen.
Om 17u15 kom ik dan aan op mijn vertrouwde plek. Na een babbel ga ik naar mijn kamer voor de dagelijkse rituelen die jullie ondertussen wel al kennen.
Morgen gaat het gewoonte getrouw richting "Horcott Hill".

Dirk