15 juli: Hinxworth - Cambridge

Vandaag ga ik opnieuw naar Cambridge want ik wil absoluut de "Botanic Garden" zien van de Cambridge Universaty.
Opnieuw maak ik gebruik van de "Park and Ride" formule.
Om 10u30 sta ik in het centrum en trek ik zuidwaarts. Het is ongeveer een half uurtje stappen, maar het weer is prachtig en onderweg kom ik toch weer wat nieuwe bezienswaardigheden tegen, ondere andere dit uitzonderlijk uurwerk.Even verder staat het "Fitzwilliam Museum", een prachtig gebouw waar je ook geen foto's mag maken, ik heb er toch stiekem een aantal van de inkomhal genomen en ben dan maar verder gegaan.Rond 11u15 kom ik aan in de Botanic Garden, hier heb ik een viertal uren rondgelopen en een massa foto·s gemaakt, een voorproefje:

Het is iets na 15u00 als ik opnieuw richting centrum ga. Ik ben van plan om opnieuw in het restaurantje te gaan eten waar ik eergisteren ook al at. Om 15u27 kom ik aan en wat blijkt? Het restaurant is gesloten van 15u30 tot 19u30. Dan Maar verder op zoek. Een paar straten verder is er een Italiaans restaurant waarvan de menu me nogal aanspreekt. Ik ga binnen en bestel een Risotto ai Frutti di Mare, en dit met nog wat lookbroodjes (ik zal straks weer plaats hebben op de bus denk ik). Ook deze keer was het eten echt lekker.
Het is inmiddels 16u30, ik ga nog even wat winkels bekijken en keer dan terug. Nog even langs bij M&S en dan naar mijn kamer om mijn spulletjes al wat in te pakken want morgen vertrek ik richting Fairford.

Dirk