14 juli: Hinxworth - Blakeney

Vandaag heb ik een uitstap gepland langs de oostkust. Volgens de Capitool reisgids is dit een schitterende route. Echt nabij is het niet 138 km naar het startpunt en nog eens 55 km verder naar het eindpunt, ik zal dus een 400 km op men tellerke hebben als ik terug ben.
Veel verkeer is er niet en na een 1u30 kom ik al aan de eerste bezienswaardigheid: de ruïne van het kasteel "Castle Rising", ik weet het, als je er èèn gzien hebt heb je ze allemaal gezien, maar toch blijft het me fascineren.

Nadien gaat de tocht verder langs de kust, ik besluit om de eerste beste "beach road" te nemen, een weg die doodloopt en waar aan het einde, uiteraard, een ventje in een hokje zit om je te laten betalen voor de parking. Maar je parkeert dan wel op 30m van de kust. De kust zelf valt wat tegen, een gewoon strand zonder zand maar met kleine keien. Ik had het hier toch wat rotsachtiger verwacht. Blijkbaar liggen de krijtrotsen wat verderop. Ik maak een lange wandeling en neem wat foto·s in het natuurreservaat en besluit dan maar verder te rijden.Even verder hou ik halt aan een heuse lavendelboerderij, wist ik veel dat er tientallen soorten bestaan, wel een prachtig zicht al die lavendel in bloei.Tijd om weer verder te trekken.
Tegen dat ik ter plekke aan de krijtrotsen ben beginnen zware zwarte wolken voor de zon te schuiven, dit voorspelt niks goeds. Niet uitstappen dan maar en verderop mijn geluk eens proberen. Maar het gaat van kwaad naar erger, de regen valt met bakken uit de lucht en de smalle wegen hebben geen afwatering, alle water vloeit dus over de weg.Soms zie je het water tot 2 meter hoog opspatten. Zo gaat het een tijdje door. Dan is het opnieuw tijd om huiswaarts te keren. Onderweg krijg ik opnieuw een stralende zon te zien, helaas te laat, ik moet echt terug.
·s Avonds voor de eerste keer een MacDonalds gegeten. Deze is gelegen een twee kilometer voorbij mijn hotel. Het is echter een mini shoppingcenter, waar onder andere ook een M&S is. Goed om weten want daar kan ik nog vers fruit, verse salades en sandwiches halen.
Nu rest me nog enkel de dagelijkse rituelen af te handelen. Een verslagje schrijven en een filmke kijken en dan naar bed. Morgen ga ik opnieuw naar Cambridge, der is nog wat te zien.

Dirk