12 juli: Hinxworth - Duxford

Vandaag ga ik een dagje doorbrengen in Duxford. Er is een airshow van de "Flying Legends", oudere toestellen die meestal daar ter plaatse gerestaureerd worden.
Daar de show pas om 14u00 begint moest ik niet al te vroeg uit de veren. Toch ben ik om 9u00 al op de site om te kijken wat er nog allemaal te beleven valt.
Enig is dat je met je wagen praktisch tegen de toeschouwerszone kan parkeren. Ik heb dus maar gauw mijn vouwstoel tot na de middag in de wagen laten liggen.
Gelukkig zijn alle hangars open. Deze dienen niet alleen om de oude toestellen te restauren maar doen tevens dienst als museum.
Er is zo'n enorme collectie dat ik een tweetal hangars niet meer kon bekijken. Misschien dat ik nog eens terug ga als het slecht weer is.
Stipt om 14u00 begint dan de luchtshow met heel wat "oude dozen". Echte juweeltjes zitten er tussen, toestellen waarvan zelfs maar één exemplaar meer bestaat.
Van het weer mag ik niet klagen, ik heb zelfs moeten smeren want anders zou ik fel verbrand geweest zijn.
Enkele voorbeelden voor de liefhebbers.Om 18u00 stipt is het afgelopen, maar zoals gewoonlijk is het chaos op de parking, iedereen wil naar huis. Ik heb dus mijn stoel weer in de auto opgeborgen en ben nog een wandeling gaan maken op het vliegveld. Rond 19u00 is de meeste drukte weg en besluit ik om ook maar naar mijn hotel te bollen.
Na een verkwikkende douche kwam het hongergevoel alweer opduiken. Ik besluit om de Little Chef vlakbij het hotel uit te proberen. Het gebouw ziet er vanbuiten wel niet zo fris uit, maar toch even zien wat het binnen geeft ..., nog slechter dus, ik heb al veel zin om terug te keren, maar aangezien er toch wat volk zat besluit ik om het toch maar een kans te geven. Ik ga voor de toast met tonijn en gesmolten cheddar met wat groente en frietjes. Wat in Amerika zo lekker was, draaien ze hier gewoon de nek om. Het was te eten, maar da·s dan ook al.
Eens terug op de kamer, kopieer ik nog mijn foto·s, maak een verslagske en kijk nog naar een filmke op mijn laptop.
Morgen geven ze de laatste dag met vrij goed weer, ik ga dan maar een dag vroeger dan gepland Cambridge verkennen.

Dirk