11 juli: Aalst - Hinxworth


Deze morgen vertrokken om 6u45 om de shuttle te halen om 9u43, het is 1u45 rijden tot Calais, tijd zat dus.
Spijtig genoeg zie ik geen blauwe lucht maar grote grijze wolken die niet veel goeds voorspellen. Momenteel is het nog droog, maar voor hoelang?
Om 8u30 kom ik aan te Calais, nog ruimschoots op tijd om een vroegere shuttle te nemen. Nu ben ik benieuwd hoe het zal aflopen bij het automatisch inchecken. De kaart waarmee ik het ticket betaald heb, moest ik laten blokeren, maar ze zou nog moeten werken.
Ik zal het dus niet weten want eens aangekomen, kon ik het ticket printen zonder ook maar iets in te geven, ik begrijp het nog niet.
Blijkbaar is de Franse douane op deze zaterdag druk in de weer want op weg naar de trein staat er een lange file. Geen probleem voor mij, ik mag er zo door. Dan wordt het toch wel even anders bij de Britse douane, ik mag de wagen in een aparte garage parkeren en even later moet ik een heleboel vragen beantwoorden van een welisaar vriendelijke douanier.
Na dit oponthoud van een tiental minuten kan ik dan eindelijk de trein nemen, met een kleine vertraging komen we om 9u00 plaatselijke tijd aan in Engeland.
Tijd om de knop om te draaien en vooral goed opletten bij het links rijden.Het is nog veel te vroeg om rechtstreeks naar het hotel te rijden dus besluit ik om even een zijsprong te maken en het prachtige stadje Rochester te bezoeken.
Voor een zaterdag is het toch wel heel druk op de weg, even voor Rochester zie ik bordjes die uitnodigen om gebruik te maken van de "Free Park and Ride" formule om naar Rochester te gaan.
Goede formule blijkt want alle 15 minuten is er een bus die, helaas, met weinig passagiers rijdt.
Na een kwartiertje bollen, zet de bus me perfect in het midden van Rochester af.
De hoofdstraat is smal met van die typische Engelse huizen en winkeltjes. Een bordje met de naam "Eastgate House" trekt mijn aandacht, het blijkt toegang te geven tot een kleine tuin, waar een speciaal chalet staat.Dit chalet is nog door Charles Dickens gebruikt geweest in zijn laatste levensjaren.
De tuin is, zoals we van de Engelsen gewoon zijn, mooi onderhouden.Even verder staat de katedraal van Rochester, een imposant gebouw met ook weer een prachtige tuin.

Tegenover de katedraal staat het oude kasteel, ook een bezoek waard, zij het met zijn 200 trappen toch wel wat vermoeiend.Maar het prachtige uitzicht op de stad maakt veel goed.Hoog tijd om verder te trekken en op zoek te gaan naar mijn hotel, en op zoek gaan is het want de GPS slaat regelmatig tilt.
Rond 15u30 bereik ik het hotel, het is een vrij oud gebouw dat best wat renovatie kan gebruiken, maar de kamers zijn zoals het moet.
Veel ga ik niet meer uitspoken, uitpakken en wat rust nemen want het was een vermoeiende dag.

Dirk